Recept: Cyw Iar Glan Teifi (Teifiside Kip)

Dit keer een heerlijk recept dat heel geschikt is als complete maaltijd, maar ook met bijvoorbeeld aardappelkroketjes en courgette uit de oven.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 900 g gekookt kippenvlees (in blokjes)
  • 100 g geschaafde amandelen
  • 120 g erwten
  • 120 g suikermaïs
  • 6 lente-uitjes, in plakjes
  • ½  gele paprika, in blokjes
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • aardappelkroketjes en courgette indien gewenst als bijgerechten

Voor de saus

  • 60 g boter
  • 60 g meel
  • 300 ml melk
  • 300 ml mede
  • 180 g geraspte kaas
  • 4 knoflookteentjes, geplet
  • zout en zwarte peper, naar smaak

Bereiding:

  1. Meng de (gaargekookte!) kip en groenten in een ondiepe ovenvaste schaal
  2. Smelt ondertussen de boter in een pan en roer de bloem erdoor tot een gladde roux.
  3. Onder voortdurend roeren, kook de roux gedurende 2 minuten en giet dan langzaam de melk in de pan, terwijl je voortdurend roert tot je een gladde massa hebt.
  4. Roer nu de mede erdoor voordat je de kaas, de knoflook en het zout en de peper toevoegt
  5. Kook het mengsel tot het dik wordt en de kaas smelt (maar laat het mengsel niet koken) en giet het dan over het vlees en de groenten in de schaal.
  6. Verdeel de amandelen over het mengsel en breng over naar een voorverwarmde oven op 150°C. Bak ongeveer 35 minuten, of tot de bovenkant van de schaal goudbruin van kleur is.
  7. Serveer met aardappelkroketjes, gebakken courgette en natuurlijk een heerlijk glas mede!

Inspiratiebron: https://www.food.com/recipe/cyw-iar-glan-teifi-teifiside-chicken-423375?utm_campaign=yummly&utm_medium=yummly&utm_source=yummly

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *