Dit keer een heerlijk recept dat heel geschikt is als complete maaltijd, maar ook met bijvoorbeeld aardappelkroketjes en courgette uit de oven.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 900 g gekookt kippenvlees (in blokjes)
- 100 g geschaafde amandelen
- 120 g erwten
- 120 g suikermaïs
- 6 lente-uitjes, in plakjes
- ½ gele paprika, in blokjes
- ½ rode paprika, in blokjes
- aardappelkroketjes en courgette indien gewenst als bijgerechten
Voor de saus
- 60 g boter
- 60 g meel
- 300 ml melk
- 300 ml mede
- 180 g geraspte kaas
- 4 knoflookteentjes, geplet
- zout en zwarte peper, naar smaak
Bereiding:
- Meng de (gaargekookte!) kip en groenten in een ondiepe ovenvaste schaal
- Smelt ondertussen de boter in een pan en roer de bloem erdoor tot een gladde roux.
- Onder voortdurend roeren, kook de roux gedurende 2 minuten en giet dan langzaam de melk in de pan, terwijl je voortdurend roert tot je een gladde massa hebt.
- Roer nu de mede erdoor voordat je de kaas, de knoflook en het zout en de peper toevoegt
- Kook het mengsel tot het dik wordt en de kaas smelt (maar laat het mengsel niet koken) en giet het dan over het vlees en de groenten in de schaal.
- Verdeel de amandelen over het mengsel en breng over naar een voorverwarmde oven op 150°C. Bak ongeveer 35 minuten, of tot de bovenkant van de schaal goudbruin van kleur is.
- Serveer met aardappelkroketjes, gebakken courgette en natuurlijk een heerlijk glas mede!
Inspiratiebron: https://www.food.com/recipe/cyw-iar-glan-teifi-teifiside-chicken-423375?utm_campaign=yummly&utm_medium=yummly&utm_source=yummly
Add Comment